Okulumuz Hakkında

Alparslan Türkeş İlkokulu
ALKANAT MAH. ORTAKAYA/2 SK. IMAM EVI BLOK NO 1 ERCİŞ / VAN
05057583744
0
https://alparslanturkesilkokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Milli ve manevi değerlere bağlı, toplumsal değerleri benimseyen,bilgi çağına uyumlu,bilgi üretebilen.bilgi teknolojini kullanabilen, bilimsel düşünmeye önem vererek yorumlayabilen, Demokrasi bilincine sahip düşüncelerinde özgür,sorumluluk alabilen nitelikli insanlar yetiştirmektir.

MİSYON

Öğrencileri kendilerine,ailesine ve topluma karşı sorumluluk duyabilen,merak eden okuyan ve okuduğunu paylaşan,kendisine güvenen,öğrenmeyi öğrenen,araştırmacı,paylaşımcı,sorumluluk sahibi,kendisi ve çevresiyle barışık,toplumsal değerlerine saygılı,vatanını,milletini,kendi öz kültürünü sahiplenebilen,ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunabilen bireyler olarak yetiştirmek temel varlık nedenimizdir.

BAŞARILAR

Okulumuz görünüş itibariyle merkeze uzak, gelir durumunun zayıf olduğu bir mahalle içinde görünse de akademik, sosyal ve kültürel yönden tüm merkez okulları ile yarış halindedir. Özellikle son yıllarda gerek bilgi yarışmaları, gerek sportif faaliyetler gibi başarıları ile bunu daha iyi kanıtlamaktadır.
Öğretmen :13
Öğrenci :303
Derslik :16
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4450
Öğretim Şekli :Okulumuz ikili öğretim yapmaktadır.

Öğretim Şekli

Okulumuz ikili öğretim yapmaktadır.

Ders Başlama ve Bitiş

Ders başlama saati:07.00 Ders bitiş saati: 17.40

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Okulumuz kalorifer sistemi ile ısıtılmakta,Binanın mimarı yapısı ve kalorifer sistemin özeliğinden dolayı ısınma sorunu bulunmamaktadır.

Servis Bilgisi

Bağlantı

Yok

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz merkeze ortalama 2 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Mahallenin eski yerleşim yeri toplu bir görünüme sahiptir.Göl tarafına doğru,evler birbirinden uzaklaşmıştır.Yerleşmeler tarihi,sosyal ve ekonomik gelişmeler sonucunda şekillenmiştir.Evler sur hayat denilen duvarlarla çevrilmiştir,eski yapılar taş ve kerpiçten yapılmıştır.Evler genellikle tek katlıdır.Son yıllarda yapılan evlerin tümü betonermedir.İki ve üç katlı yapılar göze çarpmaktadır.Evlerin yönü genellikle güney (kıble)yönüne dönüktür.

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları